• 2015-12-11 13:54:00(Acum 9 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 30388
  • Print

Daca esti fan tarte, ai ajuns unde trebuie. Reteta asta-i Divina, combinatiile de arome, fac din ea desertul ideal. Baietii mei au fost cuceriti, mai intai de aspect, apoi de gust.

Unde mai pui, ca e si foarte simpla. Am avut ceva emotii, la aluat, dar la final, cand am vazut ce iesit, m-am linistit.

Ingrediente:

Aluat:

- 200 g faiana integrala de secara

- 100 g faiana alba

- o ceasca ulei, eu am pus cocos

- o ceasca zahar brut

- in jur de 20 ml apa ( 4-5 linguri)

- un praf de sare de mare

Umplutura:

- 250g tofu dulce

- 2 banane mici coapte

- 100g smantana vegetala, eu am pus pentru cremozitateheart, dar nu e absolut necesar

- 1/2 lingurita vanilie, eu folosesc Bio, tu poti folosi un plic zahar vanilat

- 5 linguri zahar brut

Pentru ornat:2 -3 banane

Mod de preparare:

Cerne faiana intr-un bol, adaugati uleiul, zaharul si apa, amestecand cu o lingura de lemn. Nu uita praful de sare, acesta potenteaza aromele.winkFramanta cu mainile aluatul, daca iese prea moale, mai adauga putina faiana. Daca e prea tare, adauga putina apa, cu o lingura.

Pune-l intr-o folie de plastic, din aceea pentru bucatarie, pui aluatul framantat, si il lasi la frigider o ora.

Il scoti, il intinzi cu ajutorul unui sucitor. Folosesti o tava de copt, cu diagonala de 30 cm, pe care o ungi bine cu ulei, inainte sa asezi aluatul in ea.

Intre timp, pui toate ingredientele indicate pentru umplutura, in robotul cu lama S. Daca nu ai robot, le aduci la o forma cat mai cremoasa, pasandu-le.

Intepi aluatul, si pui toata crema peste el. Orneaza-l frumos cu banane si gata!

Dai la cuptor 40-50 minunte, folosind treapta a doua ( medie). De preferat, e sa verifici.

Foarte simpla si tare Delicioasa!!

Like paginii Cuvinte cu Lumina!

WEEKEND Minunat!!!heart

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete