Daca esti fan tarte, ai ajuns unde trebuie. Reteta asta-i Divina, combinatiile de arome, fac din ea desertul ideal. Baietii mei au fost cuceriti, mai intai de aspect, apoi de gust.
Unde mai pui, ca e si foarte simpla. Am avut ceva emotii, la aluat, dar la final, cand am vazut ce iesit, m-am linistit.
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faiana integrala de secara
- 100 g faiana alba
- o ceasca ulei, eu am pus cocos
- o ceasca zahar brut
- in jur de 20 ml apa ( 4-5 linguri)
- un praf de sare de mare
Umplutura:
- 250g tofu dulce
- 2 banane mici coapte
- 100g smantana vegetala, eu am pus pentru cremozitate, dar nu e absolut necesar
- 1/2 lingurita vanilie, eu folosesc Bio, tu poti folosi un plic zahar vanilat
- 5 linguri zahar brut
Pentru ornat:2 -3 banane
Mod de preparare:
Cerne faiana intr-un bol, adaugati uleiul, zaharul si apa, amestecand cu o lingura de lemn. Nu uita praful de sare, acesta potenteaza aromele.Framanta cu mainile aluatul, daca iese prea moale, mai adauga putina faiana. Daca e prea tare, adauga putina apa, cu o lingura.
Pune-l intr-o folie de plastic, din aceea pentru bucatarie, pui aluatul framantat, si il lasi la frigider o ora.
Il scoti, il intinzi cu ajutorul unui sucitor. Folosesti o tava de copt, cu diagonala de 30 cm, pe care o ungi bine cu ulei, inainte sa asezi aluatul in ea.
Intre timp, pui toate ingredientele indicate pentru umplutura, in robotul cu lama S. Daca nu ai robot, le aduci la o forma cat mai cremoasa, pasandu-le.
Intepi aluatul, si pui toata crema peste el. Orneaza-l frumos cu banane si gata!
Dai la cuptor 40-50 minunte, folosind treapta a doua ( medie). De preferat, e sa verifici.
Foarte simpla si tare Delicioasa!!
Like paginii Cuvinte cu Lumina!
WEEKEND Minunat!!!